Жінкою-водієм зараз вже нікого не здивуєш. У сучасному світі жінка за кермом нікого не дивує, тепер вона повноправний учасник дорожнього руху. Так що, якщо Ви зважилися сісти за кермо автомобіля, спробуйте не реагувати на шпильки чоловіків на адресу стилю Вашого водіння.

Рекомендації починаючої водієві-жінці такі:

1. Постарайтеся не боятися автомобіля! Адже надмірна боязнь і напруженість - найлютіші вороги водія. Не нервуйте, не смикайтесь, не гальмуйте по кожному підозрою на перехід пішохода через дорогу, коли він ще йде по тротуару.

2. Якщо автомобіль придбаний недавно, і у Вас малий стаж водіння, намагайтеся не виїжджати в місто в години «пік». Це допоможе Вам у більш спокійній обстановці набути досвіду і освоїтися, не потрапляючи в аварійні ситуації.

3. Якщо плануєте поїздку з чоловіком удвох, краще віддайте кермо йому. Чоловік, якщо Ви за кермом, на пасажирському сидінні протипоказаний. Значно важче зберегти спокій, слухаючи коментарі чоловіка про стилі свого водіння. Кожен водить автомобіль по-своєму. На дорозі найголовніше - це безпека, а вона буде під питанням, в разі якщо Ви будете нервувати через зауваження Вашого чоловіка.

4. Сідаючи в крісло водія, уникайте взуття на високих підборах. Необхідно відчувати комфорт і відчувати педалі. Якщо в потрібний час Ваша нога випадково зісковзне з педалі гальма, ніхто Вам не поспівчуває при розгляді в ситуації, що внаслідок аварійної ситуації. Кросівки, сандалі, туфлі з низьким, стійким каблуком - ось взуття, найбільш доречна для водіння авто.

5. Якщо у Вас довге волосся, то їх краще зібрати, щоб не заважали при їзді, не відволікаючи від дороги. Те ж можна порадити і відносно одягу і головного убору. Вони повинні бути абсолютно комфортні і не повинні обмежувати Ваших рухів або заважати.